WKF daje počasno članstvo predsjedniku Olimpijskog komiteta Japana, Tsunekazu Takeda

Svjetska karate federacija (WKF) nagradila je počasnim članstvom člana Nacionalnog Olimpijskog Komiteta Japana i člana Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Tsunekazu Takeda. Najveće upravno tijelo, karatea, odlučilo je dati najveću počast za doprinos i podršku gospodinu Takedi.

Odluka je potvrđena, aklamaciom, na vanrednom kongresu WKF koji je održan u Tenerifima. Ovaj prijedlog je došao ispred Izvršnog Odbora WKF-a.

Član Međunarodnog Olimpijskog Komiteta i potpredsjednik organizacionog odbora Olimpijskih Igara 2020 u Tokiju od 2014. godine, Tsunekazu Takeda, voditelj je Japanskog Olimpijskog Komiteta proteklih 16 godina. Takeda je učestvovao na Olimpijskim Igrama u Minhenu 1972. godine i Montrealu 1976. u takmičarskoj diciplini Konjičkih skokova.

“Gospodin Takeda je nevjerovatno podupirao naš sport kroz ulogu predsjednika Japanskog Olimpijskog Komiteta. Od njegovih pionirskih nastojanja kroz Japanska Upravna tijela, do opsežne i uspješne karijere u sportskom menadžementu, pomagao je da se shvati naš sport. Velika je privilegija dati mu počasno članstvo WKF-a i smatrati ga prijateljem karatea”, istakao je predsjednik WKF, Antonio Espinosa.

wkf.net