KK Vezir

PREDSTAVLJAMO: KK “Vezir”

Karate Klub „Vezir“ iz Travnika jedan je od mlađih karate klubova u Bosni i Hercegovini, a osnovan je 6. Oktobra 2014. godine. Osnivači kluba su predsjednik kluba Selman Arnes, potpredsjednik kluba Fikret Heldić i Kovač Armin.

Trenutno, u klubu, trenira preko 200 djece, te djeluje na četri lokacije u SBK/KSB i to: Dom Kulture “Turbe”, Osnovna škola „Kalibunar“, u Oborcima i Osnovna škola „Karaula“.

Treneri u KK “Vezir” su Selman Arnes, bachelor opće kineziologije, Kovač Armin bachelor opće kineziologije, te asistenti Opardija Emina, Livnjak Amir, Nešust Amar i Akeljić Emrah.

KK „VEZIR“ je jedan od uspješnijih karate klubova u Bosni i Hercegovini koji je do sada pokazao ozbiljan kvalitet i kvanitet članstva.

Operativni tim KK „Vezir“ je do sada iznjedrio 13 reprezentativaca Bosne i Hercegovine, te za tri godine osvojio čak 18 državnih medalja, te dvije balkanske medalje i tri medalje sa EUROKUP-a koji se održao prošle godine u Austriji, te je osvojio preko 1.200 medalja na ostalim takmičenjima.

Ove godine je reprezentativac BiH Maglić Dženan iz KK „Vezir“ predstavljao BiH na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Španiji – Tenerifi što je također ogroman uspjeh Kluba koji djeluje tri godine.

„U narednom periodu će naša dva takmičara predstavljati Bosnu i Hercegovinu, naš grad i klub na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Crnoj Gori – Herceg Novi. Takmičari koji će nastupati na spomenutom prvenstvu su Maglić Dženan, aktuelni prvak BIH, aktuelni vicešampion Balkana u školskom uzrastu, predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Španiji i Begović Nesib, ove godine je bio treći na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Mostaru, te je osvajač preko 150 medalja“, izjavio je predsjednik kluba i trener Selman Arnes.