wkf.net

Predstavnici WKF-a prisustvovali Generalnoj skupštini EOK-a

Predsjednik Svjetske i Evropske karate federacije, Antonio Espinosa, protekle sedmice boravio je u Hrvatskoj gdje je održana 46. Generalna Skupština Evropskog Olimpijskog komiteta. Događaj koji je, u periodu od dva dana, okupio 50 Evropskih Nacionalnih Olimpijskih komiteta, u Zagrebu, i završio izborom novog predsjednika i izvršnog odbora u periodu 2017 – 2021. godine

Gospodin Espinosa i gospodin Stjepan Čelan, imali su priliku kratko se sastati sa predsjednikom Međunarodnog Olimpijskog komiteta, gospodinom Thomas Bachom i zamjenikom Generalnog direktora Međunarodnog Olimpijskog komiteta, gospodinom Pere Miro.

Janez Kocijančič je jednoglasno izabran za predsjednika Evropskog Olimpijskog komiteta. Na sastanku su također predstavljeni izvještaji o napretku nadolazećih Evropskih Igara koje će biti održane u Minsku 2019. godine.

Karate će biti jedan od 15 sportova koji će se održati u drugom izdanju Evropskih Igara koje će se održati u Minsku (Bjelorusija) 2019. Dodavanje karatea u program Minsk 2019. godine predstavlja novu prekratnicu za sport i dodatno povećava prisutnost drevne mode u najvažnijim sportskim događajima.

/wkf.net