KARATE1 Premier liga: Pariz open 2018

Proteklog vikenda u Parizu održan je ovogodišnji karate turnir KARATE1 Premier lige Pariz open 2018. Bosna i Hercegovina imala je 10 predstavnika, a najbolji plasman ostvario je Ivan Klepić koji se plasirao u polufinale, kategorije +84 kg. Ujedno je bio i jedini takmičari koji se plasirao među TOP 10, osvojivši 5. mjesto.

Turnir je održan u sportskoj dvorani Pierre de Coubertin, a trajao 3 dana.

Ivan Klepić za bronzu na Paris openu u teškoj kategoriji + 84 kg, borio se sa Iranskim predstavnikom Abazari Salehom, a meč je završen rezultatom 6:5 za Iranca.

“Ivan je u polufinalu poražen od svjetskog prvaka Iranca Ganjzadeh Sajada, a do polufinala je došao kao pobjednik svoje skupine nanizavši četiri pobjede za redom. U prvom kolu je pobijedio predstavnika Makedonije, u drugom kolu predstavnika Bjelorusije u trećem kolu predstavnika Egipta, te u četvrtom kolu predstavnika Francuske.

Ovim pobjedama osigurao je borbu za treće mjesto sto je najbolji rezultat predstavnika BiH na ovom najvećem svjetskom turniru Premier lige ove godine, te je osvojio mnogo bodova za veliki skok na svjetskoj rang listi. Cilj koji je postavljen je da osigura plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. za što pretendira još nekoliko naših predstavnika. 

Ostali predstavnici kluba nisu uspjeli ući u borbu za medalje, a nastupili su Iva Klepić, Ivona Ćavar, Matea Noah Medić, te Veselko Brkić”, saopštili su iz SKK “Neretva” Mostar.

Na Paris openu kao i ostalim turnirima Premier lige mogu nastupiti samo po 64 najbolja svjetska takmičara u svakoj kategoriji prema svjetskoj rang listi.

Bosnu i Hercegovinu su pored takmičara SKK “Neretva” predstavljali, takmičari KK “Champion” Ilidža, Ervin Galić, Anes Čongo i Meris Muhović, te takmičarka UKK “Bosna” Sarajevo, Mirnesa Bektaš.