Osnovna škola “Mehmed Handžić” otvorila vrata učenicima prvog razreda

Osnovna škola „Mehmed Handžić“ smještena je na teritoriji općine Ilidža, u mirnom porodičnom naselju Lužani. Pohađa je oko 200 učenika od I do IX razreda.

Ono što ovu školu čini specifičnom su:
– cjelodnevni boravak (od 7,00 do 17,30 sati)
– zdrava ishrana (doručak, ručak, užina – pripremljeni u školskoj kuhinji, od namirnica domaćih proizvođača)
– prijevoz učenika modernim školskim kombijima
– zdravstvena zaštita (stalni angažman medicinske sestre i posjeta pedijatra dva puta sedmično)
– sigurno okruženje (pokrivenost objekta i dvorišta videonadzorom)
– školska uniforma
– iskrena briga za uspjeh učenika.

Nastava se odvija po NPP-u Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, uz obogaćeni program. Za sve učenike su organizovani časovi učenja (čiji se broj mijenja u zavisnosti od uzrasta), časovi odgojno-rekreativnih aktivnosti i organizovanog slobodnog vremena na kojem se uči engleski jezik po Cambridge programu (pored redovnih časova engleskog, njemačkog i arapskog jezika).

Časovi redovne nastave organizuju se u odjeljenjima sa manjim brojem učenika, uz individualni pristup, te rad asistenata u nastavi sa učenicima kod kojih se za to javi potreba. Nastava se odvija u kvalitetno opremljenim kabinetima, uz upotrebu savremenih nastavnih sredstava (wireless mreža, smart table, računari u svim kabinetima, intenzivna elektronska komunikacija sa učenicima i roditeljima – SeeSaw, Office 365 – Education) i na način da su učenici maksimalno uključeni u realizaciju nastave (učešće u različitim projektima, snimanje filmova, izvođenje ogleda i slično).
Za učenike koji to žele, u poslijepodnevnim satima organizuje se SSMART program (SCIENCE, mozgalica, ART program, sportske aktivnosti, muzičke i kreativne radionice), te sekcija hifza.

Svim uposlenicima OŠ „Mehmed Handžić“ važno je da podstiču individualnost i identitet svakog učenika kroz:
• viziju škole: „Moralan odgoj, jačanje identiteta i cjeloživotno učenje“,
• misiju škole: „Podsticati učenike da pronalaze potencijal u sebi“, i
• moto učenika: „Mi smo odgovorni, puni poštovanja i uvijek dajemo sve od sebe.“

To postižemo jedinstvenim konceptom prepoznavanja pozitivnih primjera ponašanja kod učenika („4P program“) i nagrađivanjem istih.

OŠ „Mehmed Handžić“ nudi brigu, odgoj i obrazovanje svakom djetetu u prijatnoj i prisnoj atmosferi, uz partnerski odnos sa roditeljima i lokalnom zajednicom. Posjetite nas u ulici Hamze Čelenke 1 i uvjerite se u to! Više informacija možete potražiti na linku www.osmh.edu.ba ili putem kontakt telefona  (033) 626-077

sponzorirano