KBV “Budo” odličan bio u Kozarskoj Dubici

U subotu, 09. juna 2018. godine održan je 26. VIDOVDANSNSKI KARATE KUP u organizaciji kluba Knešpolje iz Kozarske Dubice, gdje je KBV “BUDO” iz Cazina nastupio sa 18 takmičara.

“Naš klub je u ukupnom poretku klubova zauzeo 2. mjesto i malo sportske sreće nas je dijelilo od prvog mjesta, jer nam je prvoplasirana Regeneracija “pobjegla” za samo 4 boda. Ali to je naše takmičare samo dodatno motivisalo da se još bolje pripreme za naredna takmičenja. Najuspješniji takmičar turnira bio je Vilić Elvedin sa osvojene 3 zlatne i jednom srebrenom medaljom, dok je Vilić Sara sa osvojene 4 zlatne medalje imala jednak broj bodova sa takmičarkom iz KK Regeneracije, ali u obzir se uzeo stariji takmičar i po toj odluci naša Sara nije osvojila nagradu.” istakli su iz Kluba

18 takmičara KBV “Budo” osvojili su 25 medalja, i to 15 zlatnih, 6 srebrenih i 4 bronzane medalje.

“Zahvaljujemo se organizatoru turnira gospodinu Marinku Gvozdenu na gostoprimstvu i organizaciji. Kao i svaki put, želio bih se zahvaliti svim našim takmičarima i njihovim roditeljima koji su neizostavna podrška i bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovakve rezultate. Sa sigurnošću smijemo reći da jedino naš klub dostojanstveno predstavlja naš grad Cazin kako na domaćim, tako i međunarodnim takmičenjima. Naši takmičari su jedini ambasadori našeg grada koji rade za interes cazinskog karatea. Nadamo se da će neki to shvatiti i da će početi raditi za interes svoga grada, a ne Bihaća ili Kladuše”, dodali su iz Kluba.