Organizacija karate kampa kraljevskog grada Jajca ušao u završnu fazu

Karate klub “Kumite” iz Jajca organizator je karate kampa kraljveskog grada Jajca, a isti će se održati u prostorijama Gradske sportske dvorane Jajce u periodu 23-26. avgusta 2018. godine. Prema prvim informacijama interesovanje za ovaj kamp je izuzetno veliko, a preliminarne prijave kažu da će učešće uzeti preko 250 učesnika.

Uopšte, ne iznenađuju brojke ako se pogleda ko će biti predavači na ovom kampu. Glavni predavač će biti bivši španski reprezentativac i višestruki prvak svijeta Ivan Leal, a organizatori su pozvali još veliki broj istaknutih sportskih radnika, karatista koji su svojevremeno bili u samom vrhu svjetskog karatea.

Pored najavljenog Leala, predavanja će voditi Arnela Odžaković Bunar, Mirsada Suljkanović Selimović, Lejla Ferhatbegović Dizdarević, Merima Softić, Jelena Kovačević, Denis Muhović, Neven Martić, Livius Bunda, Franc Jakić, Admir Zukan, Šeki Golać i Bajro Durdžić.

Pored njih, svoj dolazak najavilo je nekoliko aktuelnih reprezentativaca seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i istaknutih sportista iz regiona.

Svi učesnici kampa sigurno će uživati u novim iskustvima koja će steći učešćem i učeći od najboljih predavača na ovim prostorima.

Učesnicima će biti prezentirana i pravila za kumite i kata takmičenje.

Sve informacije i prijave za kamp možete dobiti putem kontakt telefona +387 (0) 63 71 83 34 ili +387 (0) 64 44 85 480 i email adrese karateklubkumitejajce@gmail.com.