Finalsitice U14 47 +, Youth league

EKSLUZIVNO: Banjalučko finale na Kipru

Takmičarke banjalučke Energije, Nikolina Čučak i Anđela Stojić, plasirale su se u finale svjetske lige u Limasolu, u kategoriji U14 47+ kg.

Anđela Stojić je takmičenje otvorila pobjedom nad predstavnicom Hrvatske, Cacko Mije, rezultatom 8:0. U narednom kolu pobijedila je predstavnicu Kipra, Sakka Elisavetu, rezultatom 9:0. U trećem kolu pobijedila je drugu predstavnicu Kipra, Styialonu Mariju, rezultatom 3:1 poentirajući u zadnjoj sekundi. Za ulazak u polufinale rezultatom 11:1, pobijedila je predstavnicu Rumunije, Manica Antoniju. Finale je izborila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine Bezrebra Arine, rezultatom 3:0.

Nikolina Čučak je svoj put do finala započela pobjedom nad predstavnicom Škotske, Fital Kori, rezultatom 9:0. U drugom kolu izvojevala je pobjedu nad predstavnicom Hrvatske, Gulija Leone, sa odlukama sudija (hantei) pri rezultatu 0:0. Treći krug prošla je pobjedom na poljakinjom, Majcherczyk Kingom, sa rezultatom 1:0. Za ulazak u polufinale pobijedila je predstavnicu Rumunije, Santioneanu Arijane, odlukama sudija (hantei) pri rezultatu 0:0. Svoje finale je izborila pobjedom nad predstavnicom Mađarske, Loyal Lili, rezultatom 3:0.

Bosna i Hercegovina i grad Banja Luka su sa ove dvije mlade i perspektivne takmičarke, predstavljene u najsjajnijem izdanju i sigurni smo da ćemo do kraja dana imati, još nekoliko osvojenih medalja.

Čestitke redakcije portala Online karate magazina upravi, trenerima i članovima Karate kluba “Energija”